Familie Meijer in jaartallen

2016
MRP Development
is één van de drie dochterbedrijven van MRP en ontstaan vanuit de overname van ASR Vastgoed Ontwikkeling. Sinds die tijd maakt het bedrijf een snelle groei door en kenmerkt het zich door ondernemerschap, met een team dat verder kijkt dan investeren in vastgoedprojecten alleen. Vaak is het uitgangspunt een iconisch gebouw, historische plek of binnenstedelijke gebiedsontwikkeling. Dat het team goed is in wat ze doet, blijkt uit de waardering:

  • Winnaar NRW Jaarprijs voor het project Aalmarkt Leiden
  • BREEAM drie sterren ontwerpcertificaat voor het project Aalmarkt Leiden
  • 2e plek in de Top-101 Ontwikkelaars van PropertyNL (2017)

2013
Meijer Realty Partners (MRP)
opgericht door Ton Meijer en zoon Bart Meijer. De basis van de oprichting was tijdig te kunnen anticiperen op het herstel van de Nederlandse vastgoedmarkt. Inmiddels weten we dat vanaf 2015 de markt inderdaad begon te kenteren.

2004
Ton Meijer, die daarvoor vanaf 1970 leiding gaf aan de MAB Group, en zoon Markus Meijer richten samen Meyer Bergman op. Sinds 2008 heeft Meyer Bergman voor meer dan €2.5 miljard in onroerend goed geïnvesteerd.

2000
MeyerBergman Erfgoed Groep
, met Ton Meijer en zijn echtgenote Maya Meijer-Bergmans aan het roer, koopt de Westergasfabriek in Amsterdam om het vervolgens op zeer succesvolle wijze te herontwikkelen. Sinds 2017 is MeyerBergman Erfgoed Groep tevens eigenaar van Paleis Soestdijk; drie eeuwen lang het woon- en werkpaleis, zomerverblijf en jachthuis van de Oranjes.

1970
Ton Meijer is de grondlegger van MAB Group. Het bedrijf dat uitgroeit tot de grootste ontwikkelaar van het land, met toonaangevende projecten als Oosterdokseiland in Amsterdam, de stadsharten van Amstelveen, Zoetermeer en Almere en Babylon in Den Haag. In het buitenland realiseerde MAB prestigieuze projecten als Domus in Parijs, het stadshart van Nice en het Palais Quartier in het hart van Frankfurt.